2019. február 12., kedd

Változások

Óóóó, jaj! Azok a változások!
Sokszor azt kívánjuk, bár ne jönne semmiféle változás az életünkbe. Hiszen olyan jól elvagyunk a magunk kis langyos vízében. Mert a változás nem jó! Ki tudja, mit hoz? Lehet, hogy félni kell tőle? Mi lesz, ha….? És mi lesz, ha mégsem….?
Jönnek ám aztán a gondolataink a változás lehetséges kimeneteleiről, aztán máris beindul bennünk a félelemgyár. Mert gyártjuk egymás után a negatívabbnál negatívabb gondolatokat és a végén arra jutunk, hogy ugyan már, dehogy kell nekünk a változás! Jó nekünk úgy is, ahogy most vagyunk. Akkor is, ha ez sem jó nekünk.

Az évszakok is változnak és soha nem tudhatjuk, hogy mit hoznak előre. Mégsem rettegünk úgy tőlük, mint a saját életünkben esetlegesen bekövetkező változásoktól.
Pedig nem biztos, hogy félnünk kellene ezektől a változásoktól. Mert ki tudja? Történhetnek csodás dolgok is velünk.

Velem mostanában megint sok változás történik. Van, amelyik egészen kicsike, de vannak nagyobbak is.
Az elmúlt egy hónapban sok emberrel ismerkedtem meg. Férfiakkal, nőkkel egyaránt.
Van olyan ismerősöm, aki már nem csak ismerős, hanem barát is.
Vannak olyan ismerőseim, akik kiléptek az életemből, ami számomra nem is olyan rossz. Mondhatom azt is, hogy ahogy kiléptek az életemből, sokkal jobban lettem.
Több új olvasóm is van.
Májusban meglesz az első könyvbemutatóm egy könyvtárban.
Hamarosan elköltözöm eddigi lakhelyemről. Itt már 11 éve lakom. Elég nagy lesz a változás, de legyen.
Új dolgokba kezdek bele, mint szappankészítő tanfolyam (ennek részletei itt találhatók:
Régi dolgokat kezdek újra, mint például a rajzolás és gyöngyfűzés. Merthogy ezeket is csináltam. Ha bárkit érdekelnek ezek a munkáim, akkor a Nekem kedves oldalaknál a Ginagyöngyre kattintva megtekintheti a korábbi munkáimat. :)

Szóval, folyamatosan történnek velem is a változások és mint látható, elég nagy változásoknak is nézek elébe. Ó, nem mondom, hogy egy csöppet sem jönnek olyan Mi lesz, ha…? gondolatok. Dehogynem! Csak épp nem hagyom, hogy ezek határozzanak meg, hogy ezek határozzák meg a lehetséges jövőmet.

Azt hiszem, ha szeretjük magunkat, akkor olyan nagyon rossz nem is lehet az életünkben a változás. Mert akkor nem a negatív oldalát látjuk már eleve. Akkor megpróbálunk pozitívan hozzáállni ezekhez a változásokhoz.

Azt mondom, hogy ne rettegéssel nézzünk sohasem az előttünk álló változások felé! Hiszen nem véletlenül történnek velünk a változások. Mi akartuk. Akkor is, ha ennek nem vagyunk teljesen tudatában. Mert valami nem jó nekünk a mostani életvitelünkben, ezért jön valami más, hogy tapasztaljunk, megéljünk mást is. Vágyunk a változásra. Ez is olyan, hogy tudatosan talán nem akarjuk, tiltakozunk ellene, de mélyen belül biztosan vágyunk rá. Mert különben nem történne meg velünk.
Bármennyire is tűnik úgy néha, hogy bizonyos változásokról nem tehetünk, mert más miatt kerültünk bele, mégis azt kell mondjam, hogy akkor is mi tehetünk róla. A másik, csak hozzásegített minket a változáshoz. Még akkor is, ha átmenetileg nem is olyan jók a megváltozott körülményeink, lehetőségeink. Hiszek benne, hogy minden jóra fordul. Mert így kell lennie. Minden csak a hozzáállásunkon múlik. :)

Mindenkinek hatalmas öleléééés :)

Nincsenek megjegyzések: