2018. március 6., kedd

Nőnap alkalmából

Kedves Nőtársaim!

Március 8. - Nemzetközi Nőnap

 

A világ számos országában ezen a napon a nőket ünneplik. Vagy legalábbis kellene ünnepelni. Minden nőt. Hiszen ez a mi napunk.
De hogy ne is menjünk olyan messzire, elég, ha a szűkebb környezetünkben érezzük, hogy ezen a napon talán egy kicsit kedvesebbek velünk, egy kicsit ünnepelnek minket, ha nem is úgy, mint egy születésnapon. Jólesik ilyenkor virágot kapni. Ahogy az év többi napján is jólesne. :)

Én azonban azt mondom, hogy ne feltétlenül várjunk arra, hogy valaki valamilyen módon felköszönt minket. Mert ez a nap nem csak arról szól, hogy a férfiak ünnepelnek minket. Ez arról is szól, hogy mi saját magunk ünnepeljük saját magunkat. Pontosan úgy, ahogy mi szeretnénk.
Elsősorban az a legfontosabb, hogy mi tiszteljük, becsüljük és szeressük önmagunkat. Hiszen nagyon sok nő él egyedül, többek között Én is, ezért nem is várhatom, hogy bárkinek is eszébe jutna felköszönteni engem. Én magam leszek az, aki felköszöntöm és ünneplem magamat és a nőiségemet. Kapok magamtól virágot, délután arcmasszázsra megyek. Ugyanezt adom a lányomnak is. Az ő masszázsa után ünnepelni megyünk. Talán beülünk valahova egy finom késői ebédre, talán veszünk magunknak valamit. Nem tudom, azt akkor kitaláljuk. De mindenképpen ünnepelünk. Saját magunkat és egymást. Együtt. Ugyanis bátran felköszönthetjük mi is nőtársainkat. Mert tiszteljük és szeretjük őket. És ez az ő napjuk is. Nekik is fontos, hogy mi, Nőként, értékeljük őket, mint Nőt.

Az a legfontosabb, hogy elsősorban mi magunk figyeljünk önmagunkra. Örüljünk a nőiségünknek. Lepjük meg magunkat bármilyen kis aprósággal vagy nagysággal. Legyen ez valóban a mi napunk! Legyünk magunknak az elsők! Ezen a napon mindenképpen.

Mert NŐnek lenni igenis csodálatos és felemelő. :) Erősek vagyunk és bátrak és teremtők. :) Arról nem is beszélve, hogy mennyi fantasztikus képességünk van. Ugyan mindenkinek más, de ilyen képességek többek között a finom étel elkészítése, a gyereknevelés, lavírozás a mindennapok kihívásai között, a család összetartása, gyerekeink biztatása, odafigyelés, nőiesség, kedvesség, gyengédség, megértés, elfogadás és még megannyi sok jó dolog. Vegyük észre magunkban ezeket az akár egyszerűnek tartott képességeket is és méltányoljuk ezt is magunkban!

BOLDOG NŐNAPOT NEKÜNK, NŐKNEK!


2 megjegyzés:

értékes vagy írta...

Köszönöm Gina 😘❤️🌷. Neked és lányodnak is boldog Nőnapot kívánok, újra és újra minden nap!

Zefi írta...

♥️♥️🤗